Prof. Dr. Tamer Aker
Psikiyatrist
Prof. Dr. Tamer Aker, 1991 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuş, ardından Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde psikiyatri uzmanlık eğitimine başlamıştır. 1996'da Psikiyatri Uzmanı, 2000'de Doçent ve 2006'da Profesör unvanlarını almıştır. Kocaeli Üniversitesi'nde Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanlığı ve Ruhsal Travma Yüksek Lisans Programı yöneticiliği yapmış, aynı zamanda doktora programının kurucu öğretim üyesi olarak görev almıştır. Türkiye Psikiyatri Derneği, Afetlerde Psikososyal Hizmetler Birliği ve Travma ve Afet Çalışmaları Uygulamalı Ruh Sağlığı Derneği'nin kurucu üyeleri arasında yer alan Prof. Dr. Aker, dünya çapında travma ve afet çalışmalarını yürütmüştür. Halen İstanbul Bilgi Üniversitesi Travma ve Afet Çalışmaları Yüksek Lisans Programı Koordinatörü, AkademiDem’in kurucusu ve Dem Terapi Merkezi kurucu ortağı olarak çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü, UNICEF, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşlarda mülteci ruh sağlığı ve afetlerde psikososyal destek projelerinde aktif olarak görev almaktadır.
Prof. Dr. Talat Kırış
Beyin ve Sinir Cerrahisi
1961 yılında İstanbul'da doğan Prof. Dr. Talat Kırış, İstanbul Erkek Lisesi ve İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. Nöroşirürji uzmanlık eğitimini İstanbul Tıp Fakültesi'nde tamamladıktan sonra, İngiltere ve ABD'de çeşitli nörolojik merkezlerde üst ihtisas yapmıştır. Beyin damar hastalıkları ve beyin tümörleri üzerine uzmanlaşan Kırış, uluslararası alanda tanınan bir nöroşirürjiyendir. 1999'da doçent, 2006'da profesör unvanını almıştır. Türk Nöroşirürji Derneği ve Dünya Nöroşirürji Dernekleri Federasyonu'nda önemli görevlerde bulunmuştur. Uluslararası ve ulusal dergilerde yayımlanmış 100’den fazla makale, kitap bölümü editörlüğünü yapmıştır ve üç kitabı bulunmaktadır.TED konuşmacısı olan Kırış, aynı zamanda yazar ve T24 internet sitesinde düzenli olarak yazılar yayımlamaktadır.
Prof. Dr. Işık Karakaya
Psikiyatrist
Prof. Dr. Işık Karakaya, 1996 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuş, 2001 yılında Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlığına hak kazanmıştır. 2008 yılında Doçent, 2014 yılında ise Profesör unvanlarını almıştır. Çocuk ruh sağlığı ve hastalıkları alanında ulusal ve uluslararası yayınları ve kitap bölümleri bulunmaktadır; ayrıca birçok kongre ve toplantıda konuşmacı olarak yer almıştır. Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği ve Travma ve Afet Ruh Sağlığı Çalışmaları Derneği üyesi olan Prof. Dr. Karakaya, çocukluk çağı ruhsal travmaları alanında lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde dersler vermektedir. Bu alanda ulusal ve uluslararası projelerde aktif olarak görev almıştır. Çocuk ve Ergen Psikiyatristi olarak mesleki çalışmalarını kişisel deneyimleriyle zenginleştiren Prof. Dr. Karakaya, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde akademik çalışmalarını sürdürmekte ve Dem Terapi Merkezi kurucu ortağı olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Prof. Dr. Kaasım Fatih Yavuz
Psikiyatrist
Psikiyatri uzmanlık eğitimini S.B. Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (2010) tamamladı. 2013 yılında psikiyatri başasistanı, 2018 yılında psikiyatri doçent, 2023 yılında psikiyatri profesörü olmuştur. Halihazırda İstanbul Medipol Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde öğretim üyesidir.
Fakülte yıllarından itibaren psikoloji, psikiyatri ve psikoterapinin kuramsal yönüyle yakından ilgilenmiştir. Psikiyatri eğitiminin ilk yıllarında Bilişsel Davranışça Psikoterapi yaklaşımları üzerine çalışmış ve 2011 yılında Academy of Cognitive Therapy (ABD) tarafından Bilişsel Terapist olarak, 2017 yılında EABCT tarafından Bilişsel Davranışçı Terapist olarak sertifiye edilmiştir. Duygusal şemalar, üst-bilişler, transdiagnostik süreçler üzerinde çalışırken 2007 yılından itibaren Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT) başta olmak üzere yeni kuşak bilişsel-davranışçı terapilerle ilgilenmeye başlamıştır. Ülkemizde Kabul ve Kararlılık Terapisi ve Bağlamsal Davranışçı Bilimlerin önce filizlenmesi daha sonra da yayılmasında Dr. Yavuz ve arkadaşları öncü bir rol üstlenmişlerdir.
Dr. Yavuz psikiyatri, psikopatoloji, biliş-dil-davranış ilişkileri, davranış bilimi ve felsefesi üzerine araştırmalar, yayınlar ve sunumlar yapmakta, genç bilim insanları yetiştirmekte, ACT yaklaşımıyla terapistlik, eğitimcilik ve süpervizörlük faaliyetlerini sürdürmektedir.
Doç. Dr. Eda Ermağan
Psikoterapist, Öğretim Üyesi
İstanbul Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden onur derecesiyle mezun olan Doç. Dr. Eda Ermağan, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini TÜBİTAK Başarı Bursu araştırma desteğiyle adli psikoloji alanında tamamlamıştır. Doktora sonrası çalışmaları kapsamında King’s College London’da sosyal bilimlerde nitel araştırma yöntemleri; Oxford Üniversitesi ve British Mindfulness Instıtute’de bilinçli farkındalık eğitim ve çalışmalarına katılmıştır. Uzmanlık alanları adli psikoloji, travma psikolojisi, çocuk istismarı ve görgü tanıklığı ve önleme programları olan Ermağan, Northampton Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ve Beykoz Üniversitesi'nde psikoloji ve klinik psikoloji programları kapsamında bu alanlarda dersler vermiştir. Yine bu alanlarda ulusal ve uluslararası çok sayıda projede yürütücü ve araştırmacı olarak görev almıştır ve devam eden projelerı bulunmaktadır.
Aynı zamanda, American Psychological Associaton (APA) ve British Psychological Society (BPS) bünyesinde uluslararası mentörlük çalışmalarını sürdürmekte ve farklı ülkelerde psikoloji alanında lisans ve lisans sonrası eğitimlerine devam eden bireylere akademik danışmanlık vermektedir.
Akademi alanındaki çalışmalarının yanı sıra mindfulness, çözüm odaklı terapi, ilişki danışmanlığı ve EMDR ve Çift EMDR yöntem ve teknikleri ile psikolojik destek/terapi hizmeti sunmaktadır.
Doç. Dr. Eda Ermağan, akademik çalışmalarına Sakarya Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi olarak devam etmektedir.
Dr. Ayşegül Tözeren
Anadolu Sigorta Sağlık Tazminatı Müdürlüğü Müdürü, Yazar
Ayşegül Tözeren, 1979 yılında İstanbul'da doğmuş bir hekim, edebiyatçı ve yazardır. İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, edebiyat alanında da kendini geliştirmiştir. İlk görsel şiiri 2005 yılında yayımlanmış ve çeşitli edebiyat dergilerinde yer almıştır.
Tözeren, "Edebiyatta Eleştirinin Özeleştirisi" ve "Korkma Kimse Yok" adlı iki kitabın yazarıdır. 2006 yılından bu yana sağlık sigortacılığı alanında çalışan bir tıp doktorudur. Biyoekonomi (Sürdürülebilir Kalkınma) alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Ayrıca, Açık Radyo'da yayınlanan "Önce Sağlık" programının hazırlanmasında aktif olarak rol almaktadır. Bu çalışmalarla birlikte, sürdürülebilir kalkınma ve halk sağlığı alanında uzmanlaşmıştır.
Şimdilerde ise ; Anadolu Sigorta Sağlık Tazminat Müdürlüğü Müdürü olarak çalışmaktadır.
Dr. Görkem Gökçelioğlu
Psikoterapist, Öğretim Üyesi
Dr. Görkem Gökçelioğlu, İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Klinik Psikoloji yüksek lisans ve doktora programlarını tamamlamış, doktora tezini narsisizm üzerine yazmıştır. Psikodinamik terapi alanında Prof. Dr. Doğan Şahin'den eğitim ve süpervizyon almış, ayrıca Otto Kernberg'ten Nevrozlarda Psikodinamik Psikoterapiler, Narsisizmin Psikoterapisi ve Aktarım Odaklı Psikoterapi teknikleri üzerine yüz yüze eğitimler almıştır. Kernberg'in onursal başkanlığını yürüttüğü ISTFP (International Society of Transference Focused Psychotherapy) topluluğunun üyesidir. 2019'dan bu yana "Kişilik Kuramları, Kişilik Bozuklukları ve Dinamik Psikoterapi" programını yürütmekte olup, Klinik Psikoloji yüksek lisans programlarında Psikodinamik Psikoterapi, Psikoterapi Süpervizyonu, Kişilik Bozuklukları ve Psikopatoloji dersleri vermektedir.
Psikolog, Dr. Öğr. Üyesi Nazlı Ayşe Şahan
Psikoterapist, Öğretim Üyesi
Dr. Öğr. Üyesi Nazlı Ayşe Şahan, İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nde Psikoloji Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda, çocuk, ergen ve yetişkinlere yönelik terapi hizmetleri sunan Saya Psikoloji Danışmanlık ve Psikoterapi Merkezi'nde de çalışmaktadır. Şahan, psikoloji alanında hem akademik hem de uygulamalı çalışmalarıyla tanınmaktadır. Eğitim ve araştırma alanındaki katkılarıyla, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki öğrencilere dersler vermekte ve onların akademik gelişimlerine rehberlik etmektedir. Şahan'ın uzmanlık alanları arasında çocukluk çağı ruhsal travmaları ve aile terapileri yer almakta olup, bu konularda geniş bir deneyime sahiptir. Psikoterapi pratiğinde, bireylerin ruh sağlığını iyileştirmeye yönelik çeşitli terapi yöntemlerini kullanmaktadır.
Klinik Psikolog Dr. Ezgi Deveci
Psikoterapist, Öğretim Üyesi
Klinik Psikolog Dr. Ezgi Deveci, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümünde tamamlamış, ardından aynı üniversitenin Sağlık Odaklı Klinik Psikoloji Programı'nda yüksek lisans ve doktora derecelerini almıştır. Yüksek lisans ve doktora sürecinde, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Yeme Bozuklukları Birimi’nde Prof. Dr. Başak Yücel’in önderliğinde, yeme bozuklukları ve obezite alanlarında uygulamalar ve araştırmalar yaparak derin bir deneyim kazanmıştır.
Ayrıca, obezite cerrahisi üzerine bilimsel çalışmalar yürütmüş, yurtdışında yapılan grup destek çalışmalarını gözlemlemiş, bu alanda çeşitli yayınlar hazırlamış ve grup terapileri organize etmiştir. Şu anda, bilişsel davranışçı terapi ve diyalektik davranışçı terapi yaklaşımlarını kullanarak bireysel terapi hizmetleri sunmakta, özellikle bariatrik cerrahi geçirmiş veya geçirmeyi planlayan hastalara yönelik terapi hizmetleri vermeye ve bariatrik psikolog olarak çalışmalarını sürdürmeye devam etmektedir.
Ayrıca, Somatik Deneyimleme (Somatic Experiencing) alanında devam eden bir eğitim süreciyle çalışmalarını daha da genişletmektedir.
Uzman Psikolog, Psikoterapist Sevil Çil Bremer
Psikoterapist, Süpervizör
Stockholm Üniversitesinde önce psikoloji okumuş arkasından da 1984 yılında uzman psikolog olarak mezun olmuştur. Eğitime Aile terapisti sonra da Çocuk ve Gençlere yönelik Grup psikoterapisti olarak devam etmiştir. Göteborg Üniversitesi Psikoloji bölümünde Süpervizör eğitimini tamamlamıştır. Böylece Avrupa topluluğunda geçerli ruhsatlı uzman psikolog, psikoterapist ve süpervizör olarak çalışmaktadır.
Meslek hayatına 1984 yılında Stockholm belediyesinde okul psikoloğu olarak başlamış, 1990 senesinde Stockholm sınırları içinde Hallunda ilçesindeki Çocuk ve Gençlik Psikiyatri kliniğinde göçmen çocuklar ve gençler ile genellikle savaş travması, göçmen psikolojisi ve çok kültürlülük konusunda çalışmıştır. 1998 yılında İstanbul’da Nirengi Kişisel Gelişim Merkezinde dört sene psikolog ve psikoterapist olarak görev yapmıştır. İstanbul depreminde 9 ay boyunca Psikologlar derneğine bağlı olarak depremzedeler ile gönüllü çalışmıştır. 2002 yılında Çocukları Koru’nun (Save the Children) psikoterapi merkezinde savaş travmalı çocuklar ve gençler ile ve namus adına şiddet gören gençler ile psikoterapik görüşmeler yapmıştır. 2010 – 2021 seneleri arasında da Stockholm/ Solna belediyesine bağlı Gençlik merkezinin yöneticisi ve psikoloğu olarak ve ayrıca süpervizör olarak görev yapmıştır. Türkiye’de Kamer/Kadın merkezinde değişik zamanlarda süpervizör olarak çalışmıştır. Şimdi ise İstanbul’da danışan görmekte ve süpervizyon yapmaktadır.
Kendisinin biri Türkçe ikisi İsveç’te olan iki kitabı ve İsveç’te iki de raporu vardır. Ulusal ve uluslararası seminerlerde, kongrelerde 50 ye yakın sunumları vardır.
Dr. Eren Murat Dinçer
Psikolog
2003 yılında lisans eğitimini tamamladıktan sonra çeşitli eğitim kurumlarında ve sosyal hizmetlerde çalıştı. 2011 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi klinik psikoloji yüksek lisans programından varoluşçuluk ve ilişkisel psikanalizin entegrasyonu üzerine yaptığı çalışma ile mezun oldu. 2022 yılında ise Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümündeki doktorasını, ruh sağlığı alanında problemli pornografi kullanımı konusunda yapılan ilk tez olan çalışmasıyla tamamlamıştır.
Farklı terapi ekolleri ve uygulamaları hakkında birçok eğitim ve süpervizyon aldıktan sonra Dulwich Center'ın yoğun 2 yıllık Narrative Terapi programını tamamlamıştır. Ayrıca, Dulwich Center ile University of Melbourne'nin ortak programı olan "Masters in Narrative Therapy and Community Work" yüksek lisansını tamamlayarak Türkiye'den bu alanda ilk yüksek lisans yapan kişi olmuştur. EFTA onaylı aile ve çift terapisi eğitimini de dört yıl süresince tamamlamıştır. Bu eğitimlerin ardından, psikoterapiye bütünleştirici bir perspektiften yaklaşmaya başladı ve hâlâ narrative terapi ile aile terapisi yaklaşımlarını entegre ederek çalışmalarını sürdürüyor.
Hasan Kalyoncu ve Bahçeşehir üniversitelerinde lisans ve yüksek lisans düzeyinde ders vermiş, hâlâ Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde lisansüstü dersler vermeye devam etmektedir. Yeşilay Bilim Kurulu üyesi olarak çevrimiçi bağımlılıklar konusunda Yeşilay'da, Dulwich Center ile ortaklaşa düzenlenen Narrative Terapi programlarında ve İlişki Psikoterapileri Enstitüsü'nde aile terapisi konularında eğitim ve araştırma çalışmalarına devam etmektedir.
Av. Fırat Pektaş
Avukat
Fırat Pektaş, 1985 yılında Balıkesir'de doğmuş ve 2007 yılında Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Stajını tamamladıktan sonra serbest avukatlık kariyerine başlamış ve Pektaş Hukuk Bürosu'nu kurmuştur. 15 yılı aşkın süredir özel hukuk alanında çalışmalarını sürdüren Pektaş, özellikle Medeni Hukuk’un bir dalı olan Aile Hukuku üzerine yoğunlaşmıştır. Pektaş, Aile Hukuku alanında önemli davalara ve hukuki süreçlere katkıda bulunmuştur.
Canan Kaya
Gazeteci, İletişim Uzmanı
Ulusal medyada 18 yıllık gazetecilik tecrübesine sahip olan Canan Kaya, mesleğini bağımsız olarak sürdürüyor. 6 Şubat depremi, Güney Doğu’daki genç intiharları, tarih, kültür sanat başta olmak üzere yaşamın pek çok alanını ilgilendiren konularla ilgili çok sayıda haber dosyası/belgesel çalışmasına imza atmıştır.
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.